VIDEO/ Poznato o kome je riječ

Huligani upali u kafić u bh. gradu i izazvali haos: 'Reketiramo pola Beograda'

Hronika02.11.23, 19:00h

Huligani upali u kafić u bh. gradu i izazvali haos: 'Reketiramo pola Beograda'
Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži X, vidi se trenutak kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahtjeva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika

 

 

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak na kome se vidi kik-bokser Ljuban Hofman Vidović, kako sa grupom mladića prijeti radnicima kafića, kao i vlasniku. Kako se navodi riječ je, navodno, o lokalu "Street" u Modriči. Brat kik-boksera snimljen je, priije nekoliko mjeseci, sa grupom batinaša koju je predvodio generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, pred SNS miting u Pančevu, piše Nova.rs.
 

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži X, vidi se trenutak kada Vidović upada u lokal sa grupom krupnijih muškaraca, a potom zahtjeva od radnika da preko telefona pozovu vlasnika.
 

U jednom trenutku Hofman govori da je "Tupešin kum".


Izvjesni Tupeša je u maju ove godine snimljen sa grupom batinaša iz Pančeva, u društvu generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i to neposredno pred veliki miting Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.
 

Tupeša je navodno bio umješan u prebijanje mladića iz BiH, a riječ je o muškarcu koji je vlasnik teretane.

 

Interesantno je da je na tom snimku sa batinašima i Nedićem i Miljan Vidović Hofman, brat Ljubana koji je snimljen kako prijeti radnicima.


Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori:


- Ej alo, ovdje Hofman, kum Tupeše, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?
 

Potom odlaze iz kafića.

 

Nedić je u proteklom periodu često povezivan s kriminalnim grupama u Srbiji, a pogotovo sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.
 

Direktni dokazi o vezama Nedića i Belivuka pojavili su se prošle godine, kada je nedeljnik NIN došao u posjed službene biilješke policije od 11. oktobra 2018. godine, koja pokazuje kako je Nedić štitio tu kriminalnu grupu. Sudeći prema tom dokumentu, hapšenje huligana, među kojima su bili i pripadnici navijačke grupe Janjičari koju je predvodio Belivuk, a koji su upali i demolirali klub Komitet, spriječio je upravo generalni sekretar Vlade.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook