SVAŠTA SE (IZ)DEŠAVALO

Premijer Nermin Nikšić tvrdi da je ova kompanija jedna od najsvjetlijih tačaka bh. industrije, a evo i zašto...

Biznis Klub01.11.23, 17:58h

Premijer Nermin Nikšić tvrdi da je ova kompanija jedna od najsvjetlijih tačaka bh. industrije, a evo i zašto...
Vlada FBiH će sigurno u potpunosti stati uz namjensku industriju, stati uz interes građana - poručio je Nikšić

 

 

 

Vlada Federacije BiH ima dobru saradnju sa namjenskom industrijom Bosanskopodrinjskog kantona Goražde (BPK) -  izjavio je federalni premijer Nermin Nikšić koji je danas tokom boravka u Goraždu posjetio i kompaniju „Ginex“.  


Osvrnuo se  na planove u vezi te kompanije u kojoj je Vlada Federacije FBiH neposredno zakazala Skupštinu dioničara 13. ovog mjeseca.


- Ginex je jedna od najsvjetlijih tačaka i najbolji primjer kako su ljudi iz Goražda očuvali ono što jeste bilo obilježje Goražda. Ja dolazim iz sredine gdje je namjenska industrija ključna i koja drži kompletan grad Konjic i zato znam koliko to Goraždu znači. Vlada FBiH će sigurno u potpunosti stati uz namjensku industriju, stati uz interes građana. Ja znam cijelu historiju šta se i kako dešavalo, pokušajima smjene, promjena, sigurno se neće dešavati ništa što neće biti u interesu građana Goražda, što neće biti interes radnika "Ginexa” – naglasio je  Nikšić.

 

nermin-niksic-ginex2


Svjestan je da je aktuelnoj upravi "Ginexa" mandat istekao prije nekoliko mjeseci, te da se Nadzorni odbor "Ginexa" nije sastao od februara ove godine.


- Oni su vršioci dužnosti i danas ćemo razgovarati s njima, do mene su došle neke informacije da i tamo ima zamora materijala, da je ljudima dosta, da ne žele dalje, ali u svakom slučaju ništa se neće desiti da to ne bude dogovor radnika "Ginexa", Gradske uprave, kantonalne Vlade, uprave "Ginexa" i FBiH – naglasio je premijer FBiH.

 

ginex-gorazde-1


Govoreći o izboru novog rukovodstva te kompanije, Nikšić je kazao da to zavisi od njih.


- Kako se oni postave i ukoliko postoji među njima dogovor kako ćemo to riješiti, to ćemo riješiti za 24 sata – istakao je federalni premijer.

 

(FENA/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!