Tragedija

Uposleniku Al Jazeere ubijeno 19 članova porodice u Gazi

Hronika01.11.23, 10:48h

Uposleniku Al Jazeere ubijeno 19 članova porodice u Gazi
U izraelskom napadu na izbjeglički kamp Jabalia, gusto naseljeno naselje u sjevernoj Gazi, ubijeno je više od 50 ljudi, navode palestinske vlasti

 

 

Mohamed Abu Al-Qumsan, radiodifuzni inženjer iz ureda Al Jazeere u Gazi, izgubio je 19 članova porodice, uključujući svog oca i dvije sestre, u izraelskim zračnim napadima na izbjeglički kamp Jabalia.

 

Al Jazeera je osudila ono što je nazvala “masakr” i “neoprostivi čin” izraelskih snaga.

 

- Al Jazeera najoštrije osuđuje gnusno i neselektivno izraelsko bombardiranje koje je rezultiralo ubojstvom 19 članova porodice našeg posvećenog inženjera SNG-a, Mohameda Abu Al-Qumsana. Ovaj neoprostiv čin, tokom masakra u Jabaliji, odnio je živote Mohamedovog oca, dvije sestre, osam nećaka i nećaka, njegovog brata, bratovu ženu i njihovo četvero djece, njegove snahe i jednog ujaka - navodi se u saopćenju.

 

U izraelskom napadu na izbjeglički kamp Jabalia, gusto naseljeno naselje u sjevernoj Gazi, ubijeno je više od 50 ljudi, navode palestinske vlasti.

 

Na snimku koji prikazuje mjesto napada vidi se spasilačke radnike i volontere kako golim rukama kopaju po ruševinama kako bi došli do onih zarobljenih ispod srušenih zgrada.

 

Napad je uslijedio nekoliko dana nakon što su supruga, sin, kćer i unuk dopisnika Al Jazeere iz Gaze Waela Dahdouha ubijeni u izraelskom zračnom napadu.

 

- Ono što se dogodilo je jasno. Ovo je serija ciljanih napada na djecu, žene i civile - rekao je Dahdouh nakon što je vidio tijela članova svoje porodice u mrtvačnici.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!