APEL SAVEZA JORDANSKH PISACA SVJETSKIM PISCIMA I INTELEKTUALCIMA

Otkrijte istinu o cionističko-izraelskoj okupaciji Palestine, od najstrašnijih zločina i masakra do istrebljenja!

Front31.10.23, 22:15h

Otkrijte istinu o cionističko-izraelskoj okupaciji Palestine, od najstrašnijih zločina i masakra do istrebljenja!
Mi, u Savezu jordanskih pisaca, apeliramo na vašu živu savjest i na vaša slobodarska pera da se zaustavi ovaj stroj za rasističko ubijanje, da se zaustave masakri civila u Gazzi, da podržite pravo Palestinaca na samoopredjeljenje, njihovo pravo na vlastitu nezavisnu i u potpunosti suverenu državu, te njihovo legitimno pravo na otpor okupaciji

 

 

Saveza jordanskih pisaca uputio je danas apel svjetskim piscima i intelektualcima u vezi sa katastrofalnom situacijom u Gazzi. DEPO Portal zamoljen je za njegovu objavu...


Sa arapskog preveo: Esad DURAKOVIĆ


Ovo je eksplicitan poziv svjetskim piscima i intelektualcima, kojim apeliramo na vas da otkrivate istinu o cionističko-izraelskoj okupaciji države Palestine koju je Izrael okupirao 1948. godine i počinio u njoj najstrašnije zločine – od masakra u Deir Yassinu i Kafr Kasimu do istrebljenja i nastojanja da nasilno raseli autohtono stanovništvo u Gazzi te na Zapadnoj obali, ne poštujući međunarodne rezolucije.


Ovaj uzurpatorski entitet počiva na religijsko-rasističkom mentalitetu čija osnova je laž, falsificiranje istine, krađa historije cijelog jednog naroda posredstvom globalnih medija koje posjeduje ili ih kontrolira, te sprečava da istina dopre do svih ljudi.


On se razotkrio u Gazzi uprkos bijednim pokušajima da zamagli istinu, a bacio je hiljade tona bombi, artiljerijskih granata i raketa na bespomoćan narod koji pruža legitiman otpor, koristeći zakonito pravo na otpor okupaciji najprimitivnijim oružjem. Ubijanje djece i žena, čiji broj je do trenutka ovo poruke premašio osam hiljada ubijenih, nije ništa drugo do dokaz o gubitku svih međunarodnih moralnih i humanih normi ovoga entiteta; njegov način rušenja bolnica i centara za liječenje, gađanje novinara i skloništa nije ništa drugo do pokazatelj užasa njegovih zločina koje pokušava prikriti svojim medijima i lažnim narativima.


Mi, u Savezu jordanskih pisaca, apeliramo na vašu živu savjest i na vaša slobodarska pera da se zaustavi ovaj stroj za rasističko ubijanje, da se zaustave masakri civila u Gazzi, da podržite pravo Palestinaca na samoopredjeljenje, njihovo pravo na vlastitu nezavisnu i u potpunosti suverenu državu, te njihovo legitimno pravo na otpor okupaciji.


Uz naše iskreno poštovanje i uvažavanje - navodi se u pismu Saveza jordanskih pisaca. 

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook