Gradonačelnica Sarajeva

Karić: 'Poredili su me sa ratnim zločincem Šešeljom, narkomanom navučenim na žuto...'

Front31.10.23, 18:56h

Karić: 'Poredili su me sa ratnim zločincem Šešeljom, narkomanom navučenim na žuto...'
"Obnašam javnu funkciju, pa pristajem na mnogo toga, ali na laži, na to ne pristajem. Razlog ovakvog pritiska postoji i sigurna sam da će vrlo brzo izaći na vidjelo"

 

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na Facebooku i osvrnula se na pisanja pojedinih medija za koje kaže da o njoj iznose neistine.

 

- Već danima sam na naslovnicama Dnevnog avaza, što printanog, što digitalnog izdanja. Osim što o radu Gradske uprave i mom radu iznose neistine koje naravno u svojim tekstovima ničim ne mogu da potkrijepe, nazivana sam i najgorim pogrdnim imenima. Iznenađuje činjenica da jedan medij poput ovog dozvoljava uopće takvo 'novinarstvo'. 

 

Poredili su me sa ratnim zločincem Šešeljom, bjeloruskim predsjednikom Lukašenkom, nazivaju me “narkomanom navučenim na žuto”, navode da rekonstruišemo fasade privatnim firmama, da Grad i ja ne plaćamo PDV za Vijećnicu i još niz neistina i uvreda.

 

Obnašam javnu funkciju, pa pristajem na mnogo toga, ali na laži, na to ne pristajem. Razlog ovakvog pritiska postoji i sigurna sam da će vrlo brzo izaći na vidjelo. 
Ne tražim da me bilo ko štiti od neznanja i laži, ne treba mi za to niti stranka niti bilo ko drugi. Ne treba, jer imam istinu na svojoj strani. 

 

Podržavam časnu novinarsku profesiju, ali isto tako imam pravo reagovati na ovakvo 'novinarstvo'.  Jasno razdvajam novinarski zanat od njegove zloupotrebe  u svrhu osmišljene negativne propagande.

 

Ono što me ohrabruje je činjenica da narod prepoznaje moj rad i da mi narod vjeruje - što mi daje snagu  i volju da nastavim - navodi Karić.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook