prvi presjek

Izbori za načenika općine Stari Grad: Do 11 sati glasalo 9,74 posto građana

Front29.10.23, 12:05h

Izbori za načenika općine Stari Grad: Do 11 sati glasalo 9,74 posto građana
Izborni takmaci za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije

 

 

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, do 11.00 sati je na birališta izašlo 9,74 posto građana s pravom glasa, izjavila je Feni predsjednica Općinske izborne komisije Nevzeta Mulalić.

 

- Zasad nema nikakvih sigurnosnih problema, ali ono što je dodatni problem Općinskoj izbornoj komisiji je odustajanje članova biračkih odbora. Danas, u izbornom danu, odustalo je njih šest, a jučer više od deset - kazala je Mulalić.

 

Ovaj problem se rješava u hodu imenovanjem članova čija imena su na rezervnoj listi, rekla je također predsjednica Općinske izborne komisije.

 

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen ove godine u maju zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

 

Izborni takmaci za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije.

 

Čengić je glasao  na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vrhbosna“, a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.

 

(FENA/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!