u trenu ostala bez novca

Prevara u susjedstvu: Nakon jednog telefonskog poziva ostala bez 90.000 KM

Biznis Klub28.10.23, 19:06h

Prevara u susjedstvu: Nakon jednog telefonskog poziva ostala bez 90.000 KM
Policija traga za nepoznatim počiniteljem te poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama

 


Policija traga za nepoznatim počiniteljem te poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, prenosi Poslovni dnevnik

 

Osječko- baranjska policija traga za prevarantom koji je 69-godišnjakinju, obećavajući joj zaradu na trgovanju kritpovalutama, oštetio za više od 46 hiljada eura, izvijestila je u subotu policija.

 

Prevaranat u petak je telefonom kontaktirao 69-godišnjakinju i obavijestio da je zaradila u trgovanju s kriptovalutama.

 

Kada je, zbog isplate zarade, 69-godišnjakinja nepoznatoj osobi proslijedila svoje podatke i podatke s bankovne kartice, s računa joj je u nekoliko transakcija ukupno skinuto više od 46.500 eura.

 

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te poziva građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!