VIDEO/ skandal na sveučilištu u hrvatskoj

Profesor brutalno vrijeđao studenticu, psovao i vikao: 'Je*o ti bog mater...'

Hronika28.10.23, 15:27h

Profesor brutalno vrijeđao studenticu, psovao i vikao: 'Je*o ti bog mater...'
Snimka je nastala na probi koja je, umjesto u 20 sati, održana u ponoć, a prisustvovalo joj je oko 12 osoba

 

Vrijeđanje, psovanje, vikanje – tako prema riječima studenata kazališne režije izgleda školovanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Tome u prilog govori audiosnimka koju su Provjerenom proslijedili studenti, a na kojoj se jasno čuje kako njihov profesor Ozren Prohić više od 20 minuta urla i vrijeđa studenticu na generalnoj probi njezina završnog rada, prenosi Dnevnih.hr.


- Recite mi što je ovo? Što je ovo? Ja sam škandaliziran, ja ću protestirati probu jer je ovo škandalozno, jer je ovo kako vi mene zaje*avate škandalozno! Pa da ne možeš maknuti ovaj ku*ac dva metra, da nisi maknula ovaj ku*ac dva metra. Je*o ti bog mater... - ovako profesor na Akademiji dramskih umjetnosti komentira generalnu probu predstave koju je studentica pripremila za diplomski ispit.

 

- Ja sam škandaliziran. Ja ovo ne mogu gledati, da vi mene zaje*avate sat i pol vremena! Ovo je strašno što vi meni radite! Da moj bivši student ovo radi je skandalozno! Ovo da ovaj student tu meni radi to kod vas, kao da nikad nije ništa bio kod mene, je škandalozno-  nastavio se derati.

 

Snimka je nastala 2017. na probi koja je, umjesto u 20 sati, održana u ponoć, a prisustvovalo joj je oko 12 osoba. Na studenticu je vikao profesor Ozren Prohić, koji je nakon dvije godine suspenzije na kojoj nije završio zbog snimke koju je dobilo Provjereno, početkom akademske godine vraćen na posao.

 

- Odlukom dekana oni su vratili profesora Ozrena Prohića nazad da predaje i zbog te je odluke cijelo Povjerenstvo za spolno i seksualno zlostavljanje dalo ostavku. Mi kao studenti smatramo da je bitna neka javna akcija da se pokaže naše mišljenje, 30. 10. imamo prosvjed - rekla je Karla Jelić, studentica dokumentarne režije.

 

Nastavak čitajte na linku.

 

Video pogledajte ovdje


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još