otvoreno poručio

Načelnik Ljubinja uoči skupa Granica postoji: 'Ostavite nas na miru, ne zavađajte nas sa komšijama...'

Front27.10.23, 13:21h

Načelnik Ljubinja uoči skupa Granica postoji: 'Ostavite nas na miru, ne zavađajte nas sa komšijama...'
On je kazao da će „demonstranti“ danas blokirati put Ivu iz Čapljine, koji radi u Ljubinju, i Zoranu iz Ljubinja, koji radi u Mostaru, saopćeno je iz SDS-a

 

Načelnik Opštine Ljubinje Stevo Drapić poručio je organizatorima skupa "Granica postoji", koji će danas biti održan u Ljubinju, da ne dižu bespotrebne tenzije i da počnu konačno raditi svoj posao u institucijama, a ne na ulici.

 

- Gospodo, mi znamo gdje je granica. Nju smo stvorili u ratu i ona je jasna i vidljiva. Nažalost, toliko je vidljiva da vam i ne treba tabla "Dobro došli u Republiku Srpsku " da znate da ste u njoj. Dovoljno je da pogledate taj magistralni put kojim ćete danas doći. Tamo gdje prestaje normalan put a gdje počinju rupe, e tu je Republika Srpska i tako je svuda, nije samo na Žegulji - poručio je danas Drapić organizatorima skupa. 

 

- Rat je, gospodo, davno završen i za razliku od većine vas koji ćete danas blokirati magistralni put LJubinje - Stolac, ja sam u tom ratu učestvovao. Sa puškom branio Ljubinje, i ne samo ja nego i ostali Ljubinjci i to na častan način. Izuzetno sam ponosan jer je Ljubinje jedno od rijetkih mjesta u BiH u kome se nije desio nijedan zločin prema civilnom stanovništvu. Danas, nakon 27 godina od završetka rata, Ljubinje i granica se brane ekonomijom, radom, borbom protiv kriminala i korupcije. Brane se novim saobraćajnicama, fabrikama - poručio je Drapić.

 

On je kazao da će „demonstranti“ danas blokirati put Ivu iz Čapljine, koji radi u Ljubinju, i Zoranu iz Ljubinja, koji radi u  Mostaru, saopćeno je iz SDS-a.

 

- Vaše političke igrarije završavajte onako kako vi znate, ostavite nas na miru. Ne dižite bespotrebno tenzije, ne zavađajte nas sa komšijama - zaključio je Drapić. 

 

Protesti "Granica postoji", podsjećamo organizirani su nakon podizanja optužnice protiv Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića, a dosad su održani u Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, na Lapišnici u opštini Istočno Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Loparama...

 

(FENA/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook