Rigorozna pravila

Njemačka razmatra zakon o uskraćivanju državljanstva osobama koje su počinile antisemitska djela

Hronika25.10.23, 15:06h

Njemačka razmatra zakon o uskraćivanju državljanstva osobama koje su počinile antisemitska djela
Dodala je da su njemačke vlasti "izuzetno budne" u pogledu pristalica palestinske grupe Hamas u Njemačkoj, rekavši da će svaka takva osoba biti "procesuirana punom snagom zakona"

 

 

Njemački parlament razmatra zakon koji bi u praksi značio da osobe koje su počinile antisemitska djela nikada ne mogu dobiti državljanstvo, izjavila je u srijedu njemačka ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser.

 

- Naš nacrt novog zakona o državljanstvu, o kome ćemo sada raspravljati u Bundestagu, jasno isključuje antisemite - navodi Faeser u saopćenju objavljenom nakon što se sastala s izraelskim ambasadorom u Njemačkoj Ronom Prosorom.

 

Dodala je da su njemačke vlasti "izuzetno budne" u pogledu pristalica palestinske grupe Hamas u Njemačkoj, rekavši da će svaka takva osoba biti "procesuirana punom snagom zakona", prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još