Pojačane kontrole

'Tek kad dovedete u red vozače, onda možete kažnjavati pješake...'

Hronika25.10.23, 14:35h

'Tek kad dovedete u red vozače, onda možete kažnjavati pješake...'
"U modernim urbanim centrima fokus razvoja je unapređenje pogodnosti za pješake , zatim bicikliste i javni prijevoz. To su prioriteti. Privatni automobili su na zadnjem mjestu, ako želimo siguran i moderan grad"

 

 

Povodom pojačanja policijske kontrole i novčanog kažnjavanja pješaka u saobraćaju u KS, reagovala je Miomirka Melank (Naša stranka).

 

- Sve dok ijedan vozač ne propušta pješake kad imaju prednost, dok ugrožavaju život sopstvene djece vozeći ih na prednjem sjedištu bez adekvatne zaštite, dok ugrožavaju svoje i tuđe živote vozeći se i tipkajući poruke na mobitelu, dok ne poštuju ograničenja brzine i ne propuštaju pješake na pješačkom prelazima, sve dotad kažnjavanje pješaka je pogrešno. Pogotovo ako uzmemo u obzir da imamo učestale pogibije pješaka u kojima su isključivi krivci vozači.

 

U modernim urbanim centrima fokus razvoja je unapređenje pogodnosti za pješake , zatim bicikliste i javni prijevoz. To su prioriteti. Privatni automobili su na zadnjem mjestu, ako želimo siguran i moderan grad - istakla je.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!