izvršen uviđaj

Obračun kod Bosanske Gradiške: Jedna osoba uhapšena, druga ranjena u pucnjavi

Hronika25.10.23, 11:46h

Obračun kod Bosanske Gradiške: Jedna osoba uhapšena, druga ranjena u pucnjavi
O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju

 


Policija je uhapsila jednu osobu nakon pucnjave kod Bosanske Gradiške, prenosi Hayat.

 

Do pucnjave je došlo jutros u mjestu Seferovci, a potvrđeno je i da je jedna osoba ranjena.

 

Policijskoj stanici Gradiška 25. oktobra 2023. godine prijavljeno je da je u mjestu Seferovci, grad Gradiška od strane NN lica pucano iz vatrenog oružja na oštećenog Ž.M. iz Gradiške, koji je tom prilikom ranjen u predjelu desnog ramena”, navodi se u saopćenju.


Policijski službenici PU Gradiška odmah su izašli na lice mjesta i došli do informacija da bi izvršilac krivičnog djela mogao biti M.Š iz Gradiške. M.Š. je ubrzo pronađen i uhapšen.

 

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju.

 

Dežurni tužilac naložio je da se na licu mjesta izvrši uviđaj bez prisustva tužioca i preduzmu sve potrebne mjere i radnje na dokazivanju predmetnog krivičnog djela, a da se osumnjičeno lice uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook