ministar sigurnosti

Oglasio se i Nešić: Ima li terorista u BiH i kome vjerovati?

Front25.10.23, 09:43h

Oglasio se i Nešić: Ima li terorista u BiH i kome vjerovati?
igurnosne mjere na viši stepen podigle su i Slovenija, Austrija i Italija

 

Od kada je počeo rat između Izraela i Palestine u regionu, ali i šire počelo se govoriti o Bih kao o zemlji u kojoj bi se mogle nalaziti terorističke ćelije. Čak su i italijanski mediji pisali kako u regiji, uključujući i BiH djeluje oko 20 terorističkih ćelija. 

 

Ni domaći političari, tačnije oni iz RS-a nisu se libili iznositi podatke o navodnom prisustvu terorističkih ćelija i terorista "spavača" u našoj zemlji.

 

Međutim, ministar sigurnosti Nenad Nešić, koji uvijek ponavlja stavove koje iznose političari iz reda SNSD-a i ostalih satelitskih stranaka, kojima i sam pripada, ovaj put je uradio potpuno suprotnu stvar. Svojom posljednjom objavom na mreći X "spušta loptu" i pokušava smiriti tenzije, što mu, uostalom i jeste posao, između ostalog. Svako pošten može samo pohvaliti ovu izjavu.

 

 

- Građani BiH nemaju razloga da budu zabrinuti zbog pojačanih mjera bezbjednosti, jer se radi o normalnim mjerama imajući u vidu situaciju u svijetu.

 

Sigurnosne mjere na viši stepen podigle su i Slovenija, Austrija i Italija.

 

Povodom pisanja italijanskih medija da na našim prostorima djeluje 20 raznih terorističkih ćelija, želim reći da su jedini kredibilan izvor naše agencije. Mi odlično znamo šta i koga imamo u zemlji, i koga moramo posebno motriti.

 

Ne vjerujem u mogućnost terorističkog napada u BiH, ali smo spremni i da represivno djelujemo da spriječimo to, poručio je Nešić.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook