VIDEO/ Objasnila zašto

Izraelka koju je Hamas držao u zatočeništvu nazvala 'selam' pripadnicima Hamasa, pružila im i ruku

Hronika24.10.23, 15:54h

Izraelka koju je Hamas držao u zatočeništvu nazvala 'selam' pripadnicima Hamasa, pružila im i ruku
Na društvenim mrežama danas se proširio videosnimak nje i još jedne Izraelke koju je ekipa Crvenog krsta preuzela od pripadnika Hamasa

 

 

Yocheved Lifshitz, starija Izraelka koja je nakon što je držana u zarobljeništvu Hamasa sinoć puštena iz Gaze, na današnjoj press konferenciji iznenadila je mnoge kada je kazala da su članovi te organizacije prema njoj i ostalim zarobljenicima postupali i više nego korektno.

 

Ona je ispričala da su boravili na čistom i udobnom mjestu, da je prema njima postupano humano, da su jeli isto što i pripadnici Hamasa, kao i da im je bila osigurana stalna ljekarska njega.

 

Naime, ona i još 24 osobe odvedene su u tunele za koje je opisala da imaju "meko, mokro tlo". Opisala je "ogromnu mrežu" podzemnih tunela kojima upravlja Hamas, a koju je uporedila s "paukovom mrežom".

 

Na društvenim mrežama danas se proširio videosnimak nje i još jedne Izraelke koju je ekipa Crvenog krsta preuzela od pripadnika Hamasa.

 

Na snimku se vidi kada Lifshitz na odlasku pruža ruku naoružanom maskiranom muškarcu i pozdravlja ga sa "selam".

 

Danas je na press konferenciji na pitanje novinara zašto je pružila ruku tom muškarcu, ona kazala:

 

- Zato što su se prema nama odnosili jako lijepo.

 

Prethodno je ispričala, dok je njena kćerka sve prevodila, kako im je odmah po dolasku rečeno da im niko neće nauditi, da su boravili u tunelima, da su imali žene koje su "razumjele žensku higijenu" i pobrinule se da sve dobiju, "uključujući i šampon i regenerator".

 

Video možete pogledati ovdje.

 

 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!