Video/potvrđena presuda

Majka ubijene Alme Kadić nakon presude Hodžiću: Ubici je trebala doživotna, a ne kazna od 35 godina

Hronika23.10.23, 16:39h

Majka ubijene Alme Kadić nakon presude Hodžiću: Ubici je trebala doživotna, a ne kazna od 35 godina
Hodžić je prvobitno osuđen na 35 godina, ali je Vrhovni sud FBiH ovu presudu ukinuo i naložio da se provede novi postupak, nakon kojeg mu je izrečena ista kazna kao i prvobitna

 

 

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu danas je Eldina Hodžića osudilo na 35 godina zatvora zbog svirepog ubistva Alme Kadić u julu 2021. godine. 


Hodžić je prvobitno osuđen na 35 godina, ali je Vrhovni sud FBiH ovu presudu ukinuo i naložio da se provede novi postupak, nakon kojeg mu je izrečena ista kazna kao i prvobitna. 


Nakon suđenja medijima se obratila i Sevda Kadić, majka ubijene Alme. 


-  Ubici je trebala doživotna, a ne kazna od 35 godina. Ono što sam preživljavala ja, moje dijete, i njegovo dijete, nažalost. Ovo meni ne znači ništa. Ali, opet, s jedne strane kad pogledam, drago mi je što će doći na mjesto gdje već odavno treba da bude, pa da vidi kad na nekome silu prosipaš, pa da vidiš kad si ti u četiri zida, nemoćan. Da vidiš kako se osjećaš - kazala je Sevda Kadić za portal Avaza. 


Ostatak izjave majke ubijene Alme Kadić poslušajte u videu snimku ispod:

 

 


Osim za ovo krivično djelo Hodžić je osuđen i za ugrožavanje sigurnosti te krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS (neovlašteno posjedovanje oružja).


Ovu informaciju je za portal N1 potvrdio Hodžićev advokat Omar Mehmedbašić, rekavši kako će uložiti žalbu, te da je “siguran da će presuda ponovno biti oborena.”

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još