nakon gnusnih riječi

Šta će biti sa uposlenikom Općine Stari Grad: Već ima krivičnu prijavu?

Hronika23.10.23, 10:56h

Šta će biti sa uposlenikom Općine Stari Grad: Već ima krivičnu prijavu?
Poruku su vidjeli i prokomentarisali mnogi korisnici društvenih mreža, ne krijući ogorčenje samim sadržajem poruke, ali i činjenicom da je ovakva osoba zaposlena u javnoj službi u Sarajevu

 

 

Bojan Ignjatić je uposlenik Općine Stari Grad u Sarajevu. Zaposlen je u vrijeme dok je ovom općinom upravljao Ibrahim Hadžibajrić, koji je uhapšen u okviru akcije Start i trenutno se nalazi u KPZ Zenica, gdje izdržava mjeru pritvora.

 

Bojan Ignjatić je na društvenim mrežama ostavio gnusnu poruku, prepunu najodvratnijih psovki, koju je uputio svima onima koji u trenutnom sukobu na Bliskom Istoku podržavaju Palestinu.

 

– J…la vam Palestina majku u p…u više, smoriste. Fol lažni humanisti, vama žao Palestine, komšiji bi večeru uzeli sa stola, ispred nosa, gladnog ga ostavili, j..o vam Allah majku, navodi se u ovoj poruci, koju je objavio.

 

Ovu poruku su vidjeli i prokomentarisali mnogi korisnici društvenih mreža, ne krijući ogorčenje samim sadržajem poruke, ali i činjenicom da je ovakva osoba zaposlena u javnoj službi u Sarajevu.

 


– Umjesto da se zaposli dijete nekog šehida ili poginulog borca, Hadžibajrić zaposlio ovog, jedan je od čestih komentara na društvenim mrežama.

 

Povodom ovog slučaja oglasila se i Općina Stari Grad ograđujući se od istupa ovog uposlenika, dodajući kako je protiv njega već podnesena krivična prijava zbog sumnji da je ranije počinio krivično djelo.

 

– Poštovani građani, Općina Stari Grad Sarajevo ograđuje se od ličnih stavova i mišljenja namještenika B.I. iznesenog na društvenim mrežama o stradanjima Palestinaca.


Napominjemo da se radi o pojedincu čije mišljenje ne odražava stav ovog organa uprave, kao ni uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo.

 

Općina Stari Grad Sarajevo izgrađena je na temeljima multietičnosti, suživota, tolerancije i poštovanja i snažno se zalaže protiv svih zločina i napada na nevine civile, žene i djecu, te svega ono što su i naši građani preživljavali, u ne tako dalekoj prošlosti. Višedecenijsko ubijanje i zlostavljanje Palestinaca moraju hitno prestati i to je jedina poruka koja može otići iz Starog Grada. Želimo upoznati javnost da je protiv namještenika B.I. i zbog drugih sumnji u nezakonitosti već ranije podnesena krivična prijava, a Općina Stari Grad Sarajevo će poduzeti adekvatne mjere i upoznati istražne organe i sa ovim slučajem.


Naše misli i molitve su uz nevini narod u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom,” v.d. Općinskog načelnika Mirsada Smajić, navodi se u saopćenju Općine.

 

Kako se nezvanično može saznati, ova krivična prijava se navodno odnosi na slučaj nestanka 150.000 KM iz sefa u zgradi Općine. Radi se o novcu koji je prikupljan od naplate parkinga, a koji je trebao biti položen na račun u banci. Umjesto toga čuvao se u sefu. Prema nepotvrđenim informacijama, Ignjatić se navodno dovodi u vezi sa nestankom ovog novca iz sefa. Zvaničnu potvrdu ove informacije za sada nema, prenosi Crna Hronika.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook