Vremenska prognoza

Upaljen narandžasti meteoalarm: Kiša, pljuskovi, grmljavina… Danas u BiH oblačno i nestabilno vrijeme

Hronika21.10.23, 08:57h

Upaljen narandžasti meteoalarm: Kiša, pljuskovi, grmljavina… Danas u BiH oblačno i nestabilno vrijeme
Umjereno i jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti

 

 

U Bosni i Hercegovini oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Glavnina padavina je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Jače kiše još može biti u Krajini i centralnom dijelu Bosne. Umjereno i jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C.
 

U Sarajevu oblačno vrijeme. Prije podne može padati slaba kiša. Jače padavine su u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.


Sutra u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su češći na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalni pljuskovi su mogući u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.
 

U ponedjeljak, više oblačnosti se očekuje dio prijepodneva. U drugoj polovini dana sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!