Erdogan pozvao na hitni prekid vatre u Gazi

Ponavljam poziv Izraelu da odmah zaustavi akcije koje dostižu razmjere genocida, prije nego sukobi dođu do tačke s koje nema povratka!

Front20.10.23, 21:26h

Ponavljam poziv Izraelu da odmah zaustavi akcije koje dostižu razmjere genocida, prije nego sukobi dođu do tačke s koje nema povratka!
Turska će, kaže Erdogan, doprinijeti sprečavanju novog krvoprolića i tragedija, kao i nalaženju rješenja za Palestinu prije nego što sukobi dođu do tačke s koje nema povratka

 

 

Turski predsjednik Tayyip Erdogan pozvao je međunarodnu zajednicu da podrži inicijative za trenutni prekid vatre u Gazi, ističući da Izrael mora odmah zaustaviti "genocidne akcije" nad civilima.

 


- Pozivam sve zemlje i međunarodne organizacije da iskreno podrže inicijative za trenutni prekid vatre u Gazi. Ponavljam naš poziv Izraelu da ne pojačava napade na civile i da odmah zaustavi akcije koje dostižu razmjere genocida - navodi turski predsjednik u saopćenju koje je objavio njegov ured.


- Vjerujemo da će stabilnost u našoj regiji biti osigurana kroz novouspostavljene mehanizme koji garantuju sigurnost muslimanima, Jevrejima i kršćanima,svima koji žive na ovim prostorima - dodao je.


Turska će, kaže, doprinijeti sprečavanju novog krvoprolića i tragedija, kao i nalaženju rješenja za Palestinu prije nego što sukobi dođu do tačke s koje nema povratka - navodi se u izjavi turskog čelnika, prenosi TASS.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook