NOVI UDAR NA naše džepove

Plin u FBiH poskupljuje za 4,96 posto, Vlada odobrila zahtjev Energoinvesta

Hronika20.10.23, 13:46h

Plin u FBiH poskupljuje za 4,96 posto, Vlada odobrila zahtjev Energoinvesta
Poskupljenje se odnosi na period od 1. novembra ove godine te će građani prve uvećane račune dobiti u decembru 2023.

 

 


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu je odobrila povećanje veleprodajne cijene plina za distributivna privredna društva na području Federacije BiH za 4,96 posto, saznaju mediji.


Poskupljenje je odobreno po zahtjevu Energoinvesta, a riječ je o povećanju sa dosadasnjih 797,00 KM/1000Sm3 na 836,53 KM/1000 Sm3.


Ineče, poskupljenje se odnosi na period od 1. novembra ove godine te će građani prve uvećane račune dobiti u decembru. 


Podsjećanja rado, Energoinvest je početkom oktobra obavijestiop javnost da je na osnovu novodostavljene cijene prirodnog gasa ruskog isporučioca Gazprom Export za četvrti kvartal 2023. godine izvršio rekalkulaciju troškova i cijene prirodnog gasa za tarifne kupce koju odobrava Vlada FBiH.


Zahtjev za korekciju cijene prirodnog gasa dostavljen je Vladi FBiH 6. oktobra 2023. godine i on sumarno rezultira sa ukupnim povećanjem cijene prirodnog gasa u procentualnom iznosu od 4,96 posto u odnosu na cijenu iz prethodnog kvartala.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još