Slavni fudbaler

Benzema na udaru francuskih političara zbog podrške Palestini: 'Oduzmite mu...'

Front19.10.23, 16:26h

Benzema na udaru francuskih političara zbog podrške Palestini: 'Oduzmite mu...'
Prvobitno se oglasio francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin (Gerald), koji ga je optužio za povezanost s grupom „Muslimanska braća“

 

 

Karim Benzema je pružio podršku stanovnicima Gaze, a zbog toga se nalazi na konstantnim udarima javnih ličnosti, a pogotovo francuskih političara.

 

Prvobitno se oglasio francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin (Gerald), koji ga je optužio za povezanost s grupom „Muslimanska braća“, koja je u Francuskoj okarakterisana kao teroristička organizacija.


Nakon njega oglasila se i Valerie Boyer, francuska političarka, koja je tražila da mu se oduzme francusko državljanstvo, kao i Zlatna lopta.

 

- Ako je Benzema povezan s „Muslimanskom braćom“, najmanje što možemo uraditi je da mu oduzmemo Zlatnu loptu, što bi bila simbolična sankcija, ali i francusko državljanstvo. Saradnja s onim koji su nam proglasili rat je izdaja države – poručila je francuska političarka. 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još