Dobili prijetnje

Evakuirano šest aerodroma u Francuskoj

Hronika18.10.23, 13:55h

Evakuirano šest aerodroma u Francuskoj
Incidenti su uslijedili nakon drugih prijetnji bombom u Francuskoj od Hamasovog napada 7. oktobra na Izrael i u petak smrtonosnog uboda nastavnika u sjevernom gradu Arrasu od strane čovjeka koji tvrdi da je odan grupi Islamska država

 

 

Šest aerodroma širom Francuske evakuirano je u srijedu nakon što su e-poštom poslali "prijetnje napadom", rekao je policijski izvor za AFP, što je posljednja u nizu sličnih prijetnji posljednjih dana.

 

Evakuacije na aerodromima Lille, Lyon, Nantes, Nice, Toulouse i Beauvais u blizini Pariza omogućile bi vlastima da "razjasne sve sumnje" da bi pretnje mogle biti stvarne, rekao je izvor.

 

Incidenti su uslijedili nakon drugih prijetnji bombom u Francuskoj od Hamasovog napada 7. oktobra na Izrael i u petak smrtonosnog uboda nastavnika u sjevernom gradu Arrasu od strane čovjeka koji tvrdi da je odan grupi Islamska država.

 

Palata Versailles, jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija Francuske, evakuisana je u srijedu zbog sigurnosnih strahova po treći put u pet dana.

 

Glasnogovornik francuske službe za zrakoplovstvo DGAC potvrdio je evakuacije zbog upozorenja na bombu samo u Lilleu, Lyonu, Toulouseu i Beauvaisu, ali nije mogao odmah dati dodatne pojedinosti.

 

Mrežna nadzorna ploča DGAC-a pokazala je značajna kašnjenja u Lilleu, Lyonu i Toulouseu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!