U toku pretresi

Hapšenje u Zvorniku zbog falsifikovanih vozačkih dozvola: Među uhapšenima i službenica Policijske uprave

Hronika18.10.23, 12:51h

Hapšenje u Zvorniku zbog falsifikovanih vozačkih dozvola: Među uhapšenima i službenica Policijske uprave
Uhapšeni se sumnjiče da su u periodu od 2019. godine do danas, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izdavali vozačke dozvole osobama na području općine Osmaci

 

 

Tri osobe, od kojih je jedna uposlenica Policijske uprave, uhapšene su na području Zvornika u sklopu akcije koju Uprava krim-policije MUP RS-a provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela u vezi s izdavanjem falsifikovanih vozačkih dozvola.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, uhapšeni su službenica G. S., te S. S. i M. M., a terete se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, primanje mita, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, te navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 

Pod nadzorom entitetskog Javnog tužilaštva, u toku su pretresi na više lokacija u Zvorniku.

 

Uhapšeni se sumnjiče da su u periodu od 2019. godine do danas, na osnovu falsifikovane dokumentacije, izdavali vozačke dozvole osobama na području općine Osmaci.

 

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti sprovedena u prostorije Tužilaštva.

 

- S obzirom da je G. S. državni službenik Policijske uprave Zvornik, ista će biti suspendovana i protiv nje biti podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka - naveli su iz MUP-a RS-a.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook