Demant

Oglasili se iz Gradske uprave nakon informacije da Tužilaštvo KS istražuje Benjaminu Karić: 'Netačno je...'

Front17.10.23, 17:09h

Oglasili se iz Gradske uprave nakon informacije da Tužilaštvo KS istražuje Benjaminu Karić: 'Netačno je...'
Temeljem zaključenog Ugovora između Grada Sarajevo i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., drugonavedeni upravlja objektom Vijećnice, uključujući davanje u zakup

 

 

Nakon što se u medijima pojavila informacija da Tužilaštvo KS istražuje gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić zbog korištenja prostorija Vijećnice, oglasili su se iz Gradske uprave.

 


- Plaćanje PDV-a u ovom slučaju nije obaveza Gradske uprave niti gradonačelnika, nego Javnog preduzeća Sarajevo koje ima svoje odgovorne osobe.

 

Temeljem zaključenog Ugovora između Grada Sarajevo i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., drugonavedeni upravlja objektom Vijećnice, uključujući davanje u zakup. 

 

Stoga je pravo istog na naplaćivanje naknade po osnovu zakupa, a samim tim i obaveza plaćanja poreza.

 

Važno je naglasiti da istraga Tužilaštva obuhvata period prethodnog, a ne aktuelnog rukovodstva JP Sarajevo.

 

Grad Sarajevo će se uvijek transparentno boriti protiv svih nezakonitosti i sarađivati sa Tužilaštvom KS u svrhu pribavljanja svih potrebnih dokaza, a što je urađeno i u ovom slučaju - naveli su iz Gradske uprave.

 

Prema pisanju Raporta, tužioci Tužilaštva KS posebno se zanimaju za događaje koje je Karić organizirala u Vijećnici kojom upravlja Grad Sarajevo preko Javnog preduzeća Sarajevo.

 

Prema informacijama ovog portala, radi se o događajima koji su organizirani u Vijećnici tokom 2021. godine.

 

Karić se, kao gradonačelnica, pojavljivala ili kao pokrovotelj ili kao sam organizator, a ono što je sporno jeste pitanje da li je na događaje plaćen porez.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još