Udar na džepove građana

Gas bi mogao poskupiti i do 20 posto: Evo šta kaže ministar Bečarević

Biznis Klub17.10.23, 12:12h

Gas bi mogao poskupiti i do 20 posto: Evo šta kaže ministar Bečarević
Ako Gasprom prihvati, nema dileme gdje će to ići, ka krajnjim kupcima. Ova odluka može imati ogromne implikacije. Ovo je ogromni udar, naveo je Bečarević

 

 

O potencijalnom povećanju cijene gasa govorio je danas ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević.
 

Kako je kazao, boji se onoga što bi moglo slijediti, prenosi Faktor.
 

- Bugarski Parlament je usvojio porez na transport gasa. To bi bilo povećanje za nas od minimalno 20 posto. Zakon je stupio na snagu. Vidjet ćemo u ovoj sedmici šta će se dešavati. Gasprom je taj koji zakupljuje transport kroz Bugarsku. Nas u tom transportu tretiraju kao Srbiju, zato nas i ne spominju. Tamo su nabrojane Srbija, Makedonija Mađarska... nas nema.
 

Ako Gasprom prihvati, nema dileme gdje će to ići, ka krajnjim kupcima. Ova odluka može imati ogromne implikacije. Ovo je ogromni udar - naveo je Bečarević u odgovoru na pitanje novinara.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još