Završeno ročište

Dodik se nije želio izjasniti, sutkinja umjesto njega pročitala da negira krivicu: Odbio ustati i rekao kako ne razumije optužnicu

Hronika16.10.23, 13:39h

Dodik se nije želio izjasniti, sutkinja umjesto njega pročitala da negira krivicu: Odbio ustati i rekao kako ne razumije optužnicu
Također, kazao je da je bio “maloljetan” kada se desilo sve šta mu se stavlja na teret

 

 

Zavšeno je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Kako javlja N1, Dodik je iskazao nepoštovanje prema sutkinji i se nije izjasnio o krivici.
 

Sutkinja je zaključila da Dodik svojim ponašanjem ne poštuje sud.
 

Kazao je kako ga bole leđa te nije želio ustati na ulazak sutkinje niti dati svoje lične podatke.


Također, kazao je da je bio “maloljetan” kada se desilo sve šta mu se stavlja na teret.
 

Kako javlja N1, Dodik je kazao da ne vjeruje Sudu BiH jer se tu nalazi zastava FBiH, a ne RS.
 

“Nigdje ne piše da BiH ima Sud i Tužilaštvo. Sve što je urađeno na bazi ne prava i mimo Ustava. Ne bi imali pravo otvarati proces koji je isključivo političke prirode”.

 

Kako javlja Fena, Dodik i Lukić su na početku suđenja izjavili kako ne razumiju optužnicu. Nakon toga je sutkinja Jasmina Ćosić Dedović, po službenoj dužnosti, saopćila kako to podrazumijeva da su se izjasnili da nisu krivi. 
 

U Sudu Bosne i Hercegovine za danas je bilo zakazano ročište u predmetu koji se odnosi na predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još