Ministar sigurnosti BiH predao prikupljene informacije

Nešić: Očekujem da Tužilaštvo BiH formira predmet protiv Schmidta

Hronika16.10.23, 13:31h

Nešić: Očekujem da Tužilaštvo BiH formira predmet protiv Schmidta
Dodao je kako očekuje da Tužilaštvo BiH formira predmet protiv Schmidta i da upozna javnost o rezultatima te istrage

 

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić predao je danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu prikupljene informacije sigurnosnih agencija o boravku visokog predstavnika Christiana Schmidta u BiH.
 

Nešić je nakon toga izjavio novinarima da je Tužilaštvu BiH predao sve prikupljene informacije koje su mu dostavile sigurnosne agencije koje se nalaze u sastavu Ministarstva sigurnosti o Christianu Schmidtu, koji se nalazi na teritoriji BiH i o njegovoj naoružanoj pratnji, "o svim nezakonitostima koje su radili od trenutka stupanja na teritoriju BiH".
 

- Očekujem da će Tužilaštvo pokazati da li radi u skladu sa zakonom, da li postupa po dokazima relevantnih institucija BiH, ili ispunjava želje Christianu Schmidtu, koji se nelegitimno predstavlja za visokog predstavnika i koji potpuno nezakonito obavlja ulogu visokog predstavnika - kazao je Nešić.
 

Dodao je kako očekuje da Tužilaštvo BiH formira predmet protiv Schmidta i da upozna javnost o rezultatima te istrage.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!