hrvatski predsjednik

Milanović izjavio da je Izrael izgubio njegove simpatije, evo kako su reagovali iz izraelske ambasade

Front14.10.23, 20:16h

Milanović izjavio da je Izrael izgubio njegove simpatije, evo kako su reagovali iz izraelske ambasade
Milanović je, podsjetimo, rekao da je Izrael "izgubio njegove simpatije". Rekao je još da je osudio Hamasova ubistva, ali da "pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubojstva civila"

 

 

Izraelska ambasada u Hrvatskoj burno je reagirala na nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji je rekao da je "Izrael izgubio njegove simpatije".

 

- Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta - stoji u objavi ambasade Izraela na Twitteru, a u nastavku piše:

 

- Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru na riječima podrške Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima.

 

Milanović je, podsjetimo, rekao da je Izrael "izgubio njegove simpatije". Rekao je još da je osudio Hamasova ubistva, ali da "pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubojstva civila".

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još