NOVI DIREKTOR NAJAVIO PREISPITIVANJE POSLOVANJA

U BH Telecomu zaustavljena isplata dividende dioničarima za 2022. godinu: Kompanija pojasnila odluku...

Biznis Klub13.10.23, 19:44h

U BH Telecomu zaustavljena isplata dividende dioničarima za 2022. godinu: Kompanija pojasnila odluku...
BH Telecom nedavno je dobio novi Nadzorni odbor i upravu, kao i generalnog direktora koji je odmah na početku najavio preispitivanje prethodnih poslovnih odluka ove kompanije

 

 

 

Na 77. (redovnoj) Skupštini Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, održanoj u ponedjeljak, 09. oktobra, donesena je Odluka o neusvajanju obračuna i isplate dividende za 2022. godine putem Registra vrijednosnih papira u FBiH.


- Cijeneći navedeno Uprava Društva će izvršiti konsultacije sa većinskim dioničarem-Vladom Federacije Bosne i Hercegovine oko pokretanja procedure donošenja prijedloga nove Odluke o prijedlogu raspodjele dobiti i shodno istoj i prijedloga Odluke o obračunu i isplati dividende za 2022. godine putem Registra vrijednosnih papira u FBiH - stoji u obavijesti BH Telecoma dioničarima.


Navodi se i da će se nakon izvršenog usaglašavanja sa većinskim dioničarem, novi prijedlozi citiranih odluka uputiti u dalju proceduru kako bi Skupština Društva iste razmatrala u toku 2023. godine.


Podsjećamo i da je BH Telecom nedavno dobio novi Nadzorni odbor i upravu, kao i generalnog direktora koji je odmah na početku najavio preispitivanje prethodnih poslovnih odluka ove kompanije.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još