zakon u proceduri

Iz SBiH podrška Komšiću i Bećiroviću: Nema i ne smije biti diskusije, državna imovina je isključivo vlasništvo BiH!

Front13.10.23, 18:18h

Iz SBiH podrška Komšiću i Bećiroviću: Nema i ne smije biti diskusije, državna imovina je isključivo vlasništvo BiH!
Državna imovina na cijeloj teritoriji BiH je imovina svih njenih građana i ujedno resurs koji može doprinijeti ubrzanom razvoju cijele zemlje. Isključivo institucije države Bosne i Hercegovine prema utvrđenim procedurama mogu raspolagati svojom imovinom - poručuju iz SBiH

 


 
Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje punu podršku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću zbog upućivanja u proceduru Zakona o državnoj imovini BiH.  


Stranka za BiH više od 20 godina insistira na tome da je pitanje državne imovine među najvažnijim prioritetima u BiH, te se njemu mora posvetiti posebna pažnja. Ustav BiH kao i donesene presude su jasne po ovom pitanju, državna imovina je isključivo vlasništvo Bosne i Hercegovine i o tome ne smije, niti može biti bilo kakve diskusije.  


Ono što je potrebno regulisati jeste njeno korištenje. Državna imovina na cijeloj teritoriji BiH je imovina svih njenih građana i ujedno resurs koji može doprinijeti ubrzanom razvoju cijele zemlje. Isključivo institucije države Bosne i Hercegovine prema utvrđenim procedurama mogu raspolagati svojom imovinom.


Također, stav Stranke za BiH je da se usvajanjem Prijedloga državnog zakona o transportu prirodnog gasa, regulatoru i unutrašnjem tržištu u Bosni i Hercegovini, kojeg je uputio Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH, zakonski uređuje sektor prirodnog gasa na cjelovit način u Bosni i Hercegovini.


Zakon o plinu je od značaja za oba entiteta i baziran na odredbama Ustava Bosne i Hercegovine, preuzetim obavezama prema EU i Energetskoj zajednici, a sa ciljem uspostave jasnih pravila u sektoru prirodnog gasa i razvoja tržišta i konkurencije u skladu sa važećim energetskim paketima EU - navodi se u saopćenju Stranke za BiH.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!