Potvrdili

Hezbolah se zvanično pridružuje Hamasu u ratu protiv Izraela!

Front13.10.23, 14:49h

Hezbolah se zvanično pridružuje Hamasu u ratu protiv Izraela!
Izraelske odbrambene snage (IDF) proglasile su pojedina područja u sjevernom gradu Metula zatvorenom vojnom zonom, saopćile su danas lokalne vlasti

 

 

Libanski pokret Hezbolah, koji ima podršku Irana, saopćio je danas da je spreman da se pridruži Hamasu u ratu protiv Izraela kada za to dođe vreme.

 

- Potpuno smo spremni i kada dođe vrijeme za akciju, mi ćemo to preduzeti - rekao je zamjenik šefa Hezbolaha Naim Kasem na skupu podrške Palestincima u južnom predgrađu Bejruta, objavio je "Times of Israel".

 

Izraelska vojska je pojačala snage u sjevernom Izraelu posljednjih dana, usred strahovanja da će teroristička grupa Hezbolah sa sjedištem u Libanu otvoriti drugi front usred rata izazvanog invazijom Hamasa na jug Izrarela iz pojasa Gaze.

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) proglasile su pojedina područja u sjevernom gradu Metula zatvorenom vojnom zonom, saopćile su danas lokalne vlasti.

 

Zatvorena vojna zona se odnosi samo na dijelove grada u blizini granične ograde sa Libanom, javio je izraelski vojni radio.

 

Stanovnicima Metule je posljednjih dana preporučeno da napuste grad usred ratnih tenzija.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još