Nakon navoda Nešića

Tužilaštvo BiH: Sigurnosne agencije nisu dostavile izvještaje o počinjenju krivičnog djela visokog predstavnika

Hronika13.10.23, 14:21h

Tužilaštvo BiH: Sigurnosne agencije nisu dostavile izvještaje o počinjenju krivičnog djela visokog predstavnika
Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić jučer je pozvao Tužilaštvo BiH da hitno sprovede istragu o "nelegalnom i lažnom predstavljanju Schmidta kao visokog predstavnika u BiH i njegovim aktivnostima, te da o rezultatima obavijesti javnost"

 

 

Tužilaštvo BiH nije dobilo izvještaje sigurnosnih agencija sa nalazima o boravku visokog predstavnika Christiana Schmidta u BiH, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

 

- Tužilaštvo BiH nije od agencija za sprovođenje zakona, zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz nadležnosti Tužilaštva BiH - naveli su iz Tužilaštva odgovarajući na pitanje Srne da li je ova pravosudna institucija dobila izještaje sigurnosnih agencija o nalazima o boravku Schmidta u BiH i da li sprovodi istragu.

 

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić jučer je pozvao Tužilaštvo BiH da hitno sprovede istragu o "nelegalnom i lažnom predstavljanju Schmidta kao visokog predstavnika u BiH i njegovim aktivnostima, te da o rezultatima obavijesti javnost". Govorio je i o oružju koje je navodno ilegalno unio u BiH.

 

On je najavio da je i sam spreman da se odazove na poziv Tužlaštva BiH i u interesu poštovanja zakona predoči sve dokaze.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!