podijelila svoju priču

Očajna radnica iz Sarajeva tvrdi: 'Za sedam radnih dana sam dobila 38,70 KM i otkaz'

Hronika12.10.23, 20:45h

Očajna radnica iz Sarajeva tvrdi: 'Za sedam radnih dana sam dobila 38,70 KM i otkaz'
- Pozvala sam par puta šeficu poslovnica Sarajeva, Ramizu, koja nije prihvatila niti jedan moj poziv, a do tada je uredno komunicirala sa mnom viber porukama - navela je

 

Redakciji portala Crna-Hronika oglasila se Irma Memić Milkić koja je podijelila svoju potresnu priču, a u pitanju je njen otkaz kod sarajevskog  poslodavca gdje je radila kao prodavačica za mjesečnu platu od 1.000 KM.

 

Kako je Irma rekla, radna smjena počinje u 07:30h sati, a treba se raditi do 16:00h, ali svaki dan se radilo duže tj do 17:00h, zbog manjka radne snage. Nakon sedam radnih dana koje je radila od 13.9. – do 19.9.2023. godine, dobila je  kovertu sa novcem. U njoj je bilo 38,70 KM.

 

- Eh ovako...13. 09., srijeda, počela sam sa radom u jutarnjoj smjeni od 07:30h, radno vrijeme je do 16:00h. Radnice su primorane ostati do 17:00 radi manjka radnica, tačnije užeg kolektiva. Radila sam sedam radnih dana, do 19.09., punu smijenu.

 

Razlog moga odlaska iz poslovnice, tačnije otkaza, jeste da ja nisam mogla raditi drugu smjenu radi djevojčice koja pohađa vrtić, jaslice, do 17:00h. Dogovor sa kolegicama i nadležnom šeficom Nurom bio je da ćemo pokušati naći način da ja radim međusmjene, međutim to se nije moglo ostvariti pa sam dobila otkaz.

 

Radila sam na crno, bez prijave, uz naravno moju incijativu da me prijave, gdje sam dobila odgovor da će prijava biti od sljedećeg mjeseca. S tim dšto sam dobila otkaz nije došlo do prijave.

 

Po izlasku iz poslovnice, navedeni šef poslovnice, Nura, rekla mi je da 01.10. dođem po svoju kovertu, tačnije isplatu. Pozvala sam par puta šeficu poslovnica Sarajeva, Ramizu, koja nije prihvatila niti jedan moj poziv, a do tada je uredno komunicirala sa mnom viber porukama.

 

01.10. sam pozvala i pitala sta se dešava sa mojom isplatom, rekli su mi da ću biti isplaćena sredinom desetog mjeseca. Isti dan pozvala sam i šeficu Nuru, koja mi je rekla da s tim nema ništa, a do tada je imala vezu sa svim dešavanjima poslovnice. Pozvala sam i nadležnu šeficu Ramizu, koja opet nije prihvatila niti jedan moj poziv. Konstantno sam upućivala viber poruke, pozive, nisam dobila povratnu informaciju.

 

 11.10. dobila sam informaciju porukom da je moja koverta stigla. Poslala sam supruga u poslovnicu po istu, u kojoj se nalazilo 38.70 KM za sedam radnih dana!!!

 

Pozvala sam šeficu Nuru, da vidim o čemu se radi i koje je objašnjenje isplate, dobila sam odgovor da ne zna o čemu se radi. Pozvala sam nadležnu šeficu Ramizu, niti jedan poziv nije prihvatila. Dobila sam odgovor da ne znaju o čemu se radi, da je možda greška  – ispričavala je Irma Memić Milkić za portal Crna-Hronika.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još