HADŽIKADIĆ POVODOM ESKALACIJE SUKOBA NA BLISKOM ISTOKU

Pouka onima koji su namijenili sudbinu Palestine BiH: Država 'manje bitnog' naroda još manja, dok ne nestane!

Front12.10.23, 15:16h

Pouka onima koji su namijenili sudbinu Palestine BiH: Država 'manje bitnog' naroda još manja, dok ne nestane!
Nerješavanje političkih izazova i aspiracija na pravedan način može samo donijeti nove sukobe, zločine, teror i generacije koje ne zaboravljaju i smatraju osvetu svetom obavezom. Sukob koji nikada ne prestaje

 

 
 

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se povodom eskalacije ratnih rukoba između Izraela i Palestine, uporedivši je sa scenariom rata u Bosni i Hercegovini. 

 

Njegovo saopćenje u cjelosti prenosimo u nastavku...

 

Scenario Palestina i Izrael:

 

Jednom narodu se oduzme država da bi se “namirio” drugi, po nečemu moćniji narod, uz saglasnost i podršku Međunarodne zajednice.

 

Ovaj “manje bitan” narod se bori pravnim sredstvima, ali ne uspijeva. 

 

Onda se pobuni otporom naroda. Vojska “bitnog” naroda to uguši u krvi. Svijet gleda “zabrinuto” i donosi rezolucije u Ujedinjenim nacijama, ali na terenu sve ostane isto, osim što je država “nebitnog” naroda sada i manja. 

 

Onda se “manje bitan” narod usprotivi oružjem. Rezultat su bombardovanja njihovih naselja i uništavanje cijelih urbanih sredina. Napravi se blokada svih izlaza i ulaza. Struje ponekad. Posla nigdje. Bolnica još manje. Aparthejd na sve strane. Svijet se “ibreti”, ali ne uradi ništa. Država “manje bitnog” naroda još manja. 

 

Onda doseljenici “bitnijeg” naroda počnu dolaziti na teritoriju “manje bitnog” naroda koji im ne smije ništa.

 

Onda “manje bitan” narod, u frustraciji, učini kriminal, zločin. Počne ubijati djecu, porodice “bitnijeg” naroda. Na hiljade mrtvih i ranjenih. Međunarodna zajednica to žestoko osudi, kao što i treba.

 

Vojska “bitnijeg” naroda odgovori na isti način i još mnogo, mnogo više. Ubije hiljade djece, porodica, bombarduje gradove, natjera stotine hiljada civila u izbjeglištvo. Svijet šuti. Kao što je šutio i do tada. Država “manje bitnog” naroda još manja. Dok ne nestane. 

 

Scenario Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska:

 

- Pročitaj ono gore. Idemo ka istom. 

 

Nerješavanje političkih izazova i aspiracija na pravedan način može samo donijeti nove sukobe, zločine, teror i generacije koje ne zaboravljaju i smatraju osvetu svetom obavezom. Sukob koji nikada ne prestaje. 

 

Pouka onima koji namijenili sudbinu Palestine Bosni i Hercegovini.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!