'abu osama'

U Pojasu Gaze ubijen jedan od osnivača i istaknuti član Hamasa Abdul Fatah Duhan

Front11.10.23, 16:37h

U Pojasu Gaze ubijen jedan od osnivača i istaknuti član Hamasa Abdul Fatah Duhan
Još dvojica visokih članova Hamasa, Zaharija Abu Mamar i Džavad Abu Šamala, također su ubijeni tokom noćašnjih napada u Gazi, saopštile su ranije izraelske odbrambene snage (IDF)

 

 


Jedan od osnivača palestinske grupe Hamas Abdul Fatah Duhan, poznat i kao "Abu Osama", ubijen je u napadu izraelskih snaga u centralnom dijelu Pojasa Gaze, javio je danas izraelski javni servis KAN, pozivajući se na lokalne palestinske izvještaje, a prenosi Avaz..


Istaknuti član Hamasa eliminisan je u utorak u naselju Nuseirat, u centru Gaze, prenio je "Njujork post".


Još dvojica visokih članova Hamasa, Zaharija Abu Mamar i Džavad Abu Šamala, također su ubijeni tokom noćašnjih napada u Gazi, saopštile su ranije izraelske odbrambene snage (IDF).


Duhan, direktor škole u izbjegličkom kampu Al-Nusarjat, bio je na skupu 1987. godine Muslimanskog bratstva, kada je Hamas osnovao šeik Ahmed Jasin, Palestinac koji je živio u Gazi.


Abu Mamar je bio umiješan u organizovanje i planiranje napada na Izrael, dok je Abu Šamala bio Hamasov ministar ekonomije, dodaje njujorški list.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!