OGLASIO SE

Mandić objavio nove nepravilnosti: Uputstvo za opoziv napisali na ekavici

Front10.10.23, 15:54h

Mandić objavio nove nepravilnosti: Uputstvo za opoziv napisali na ekavici
Načelnik Srđan Mandić sada je na društvenim mrežama objavio nove propuste koje je uočio

 

Trzavice s opozivom Srđana Mandića, koji su u Općini Centar pokrenuli vijećnici NiP-a čini se da baš ne ide po planu, a nakon što su probili sve rokove za raspisivanje referenduma, načelnik Srđan Mandić sada je na društvenim mrežama objavio nove propuste koje je uočio. Naime, uputstvo ko je je usvojila općinska većina za opoziv načelnika, veliki dio je napisan na ekavici.

 

– Uputstvo za provođenje postupka za opoziv načelnika koje je usvojila općinska većina, osim pravno sumnjivih formulacija, gramatičkih grešaka, puno je riječi pisanih ekavicom. Tako ćete u njemu naći “MESTO”, “VREME”, “SEDIŠTE” itd. Očito je uputstvo “posuđeno” iz nekog srpskog zakonodavstva pa prilagođeno našem. Naravno, nemam ja ništa protiv, sva tri jezika su u ravnopravnoj upotrebi, ali, zar niste bar mogli prekucati kako treba? – napisao je Mandić.

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još