jedino rješenje - dvije države

Izraelski ministar odbrane: Odgovor Izraela pamtit će se narednih 50 godina, Hamas će zažaliti!

Front08.10.23, 18:52h

Izraelski ministar odbrane: Odgovor Izraela pamtit će se narednih 50 godina, Hamas će zažaliti!
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je Turska odlučna pojačati diplomatske napore kako bi se postiglo smirivanje sukoba između izraelskih i palestinskih snaga, ali je dodao da je rješenje zasnovano na uspostavljanju dvije države jedini način da se postigne regionalni mir

 

 


Izraelska vojska nastavila je sa zračnim i artiljerijskim napadima na Pojas Gaze.


Izvještavajući iz Gaze, Al Jazeerin novinar Tareq Abu Azzoum kaže da je izraelska vojska u proteklih nekoliko sati ponovo počela sa napadima na Palestince unutar Pojasa.


- Upravo smo čuli zvuk još jedne eksplozije - rekao je Abu Azzoum dok je izvještavao o razvoju događaja unutar Pojasa.


U razmaku od nekoliko minuta čule su se još dvije eksplozije, javlja AJB.

 


Izraelski ministar: Odgovor Izraela pamtit će se narednih 50 godina, Hamas će zažaliti


Ministar odbrane Izrael Yoav Gallant izjavio je danas da će odgovor Izraela u Pojasu Gaze biti ”pamćen narednih 50 godina”, i dodao da će ”Hamas zažaliti što je pokrenuo napade”.


”Pravila rata su se promijenila. Cijena koju će Pojas Gaze platiti bit će veoma visoka, što će promijeniti stvarnost za generacije koje dolaze”, rekao je Gallant, prenio je Tanjug.


Erdogan: Rješenje zasnovano na dvije države jedini put do mira


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je Turska odlučna pojačati diplomatske napore kako bi se postiglo smirivanje sukoba između izraelskih i palestinskih snaga, ali je dodao da je rješenje zasnovano na uspostavljanju dvije države jedini način da se postigne regionalni mir.


Erdogan je rekao da je izraelsko-palestinski sukob bio u centru većine sukoba i pitanja na Bliskom istoku i dodao da je sada neophodno uspostaviti nezavisnu palestinsku državu sa Jerusalemom kao prijestolnicom, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Sreenshot)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još