foto/ Došla na festival mira, postala žrtva rata

Vjeruje se da su je mučili i ubili, pa sa njenim tijelom paradirali: Ko je devojka sa najstrašnijeg snimka iz Izraela?

Hronika08.10.23, 12:58h

Vjeruje se da su je mučili i ubili, pa sa njenim tijelom paradirali: Ko je devojka sa najstrašnijeg snimka iz Izraela?
Informacije su objavljene u vrijeme kada je njena majka Rikarda objavila srceparajući video u kojem moli za pomoć da otkrije šta se dogodilo njenoj kćerki

 

 

Žena sa čijim nagim beživotnim tijelom su paradirali teroristi Hamasa u zadnjem dijelu kamioneta dok su militanti sjedili na njoj i podsmijevali se nakon njihovog nasilnog upada, sinoć je identifikovana kao njemačka tatu umjetnica i manekenka.

 

Shani Louk (30) bila je na muzičkom festivalu za mir kada su je uhvatili teroristi dok su napali Izrael u iznenadnom napadu u kojem su poginule stotine ljudi i hiljade povrijeđene.


Njeno tijelo je snimljeno u zadnjem dijelu kamiona, sa jednom nogom pod neprirodnim uglom, oko nje sjede teroristi i pristalice grupe kako navijaju, trče pored nje i pljuju je dok je sprovode kroz Gazu.


Kako prenosi Blic, informacije su objavljene u vrijeme kada je njena majka Rikarda objavila srceparajući video u kojem moli za pomoć da otkrije šta se dogodilo njenoj kćerki.

 

 

Držeći sliku Shani na svom mobilnom telefonu, rekla je: „Jutros je palestinski Hamas oteo moju kćerku Shani Louk, njemačku državljanku, sa grupom turista u južnom Izraelu. Poslat nam je snimak na kome sam jasno mogla da vidim našu kćerku u nesvijesti u kolima sa Palestincima i kako se voze po pojasu Gaze. Molim vas da nam pošaljete bilo kakvu pomoć ili bilo kakvu vijest. Mnogo vam hvala".

 

Vjeruje se da je ona mučena i ubijena.


Hamas je tvrdio da je ona bila izraelski vojnik - ali je sinoć rođaka Shani rekla da je to ona i da nema veze sa vojskom.


- To je definitivno Shani. Bila je na muzičkom festivalu za mir. Ovo je noćna mora za našu porodicu - rekla je njena rođaka, preneo je Daily Mail.


Palestinski militanti u subotu pokrenuli najgori napad u posljednjih 50 godina neviđenim kopnenim, morskim i vazdušnim napadima - čak i koristeći zmajeve da bi izbegli otkrivanje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook