PREKID KAZNE

Izudin Tahirovic, ubica Mirze Raščića, privremeno pušten iz zatvora, a sada je poznat i razlog

Hronika06.10.23, 16:29h

Izudin Tahirovic, ubica Mirze Raščića, privremeno pušten iz zatvora, a sada je poznat i razlog
Ovo nije prvi put da je Tahirović na slobodi. Prvi prekid je imao 26.marta do 26. aprila 2021. godine. Drugi dopust je imao 4. novembra 2022. do 4. februara 2023.

 

 

Izudin Tahirović koji je osuđen na 17 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva Mirze Raščića nalazi se na dopustu u trajanju od dva mjeseca, a koji mu je dodijelio Kantonalni sud Sarajevo, potvrdio je za “Avaz” Rusmir Isak, direktor Kaznenopopravnog zatvora Zenica gdje Tahirović izdržava kaznu.


- On je dobio prekid kazne koji je odobrio Kantonalni sud Sarajevo. On nije nikakve pogodnosti koristio kod nas niti je dobio, niti ih može ostvariti za tako kratko vrijeme, tako da mi kao Zavod nemamo nikakvih odgovornosti što se tiče Tahirovića - kazao je za “Avaz” direktor Isak.


Potvrdio je da dobio prekid kazne do 5. 12. 2023. godine.


Kako „Avaz“ saznaje rješenje o prekidu kazne za Tahirovića nije donijelo sudeće vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Indira Jahić, već krivično vijeće Kantonalnog suda Sarajevo u kojem je bilo troje drugih sudija.


Prekid kazne Izudin Tahirović dobio je zbog bolesti majke koja je u izuzetno teškom stanju. 


Podsjećanja radi, Izudin Tahirović je nakon ubistva Raščića 16. aprila 2015. godine pobjegao, ali su ga pripadnici sarajevske policije istu noć uhapsili. Od trenutka hapšenja bio je u pritvoru, a optužnica protiv njega je potvrđena 7. jula 2015. godine. Mirza Raščić bio je navijač FK Željezničar, a njegovi prjatelji mu odaju počast svake godine i sjete ga se na utakmicama.

Kako piše N1, ovo nije prvi put da je Tahirović na slobodi. Prvi prekid je imao 26.marta do 26. aprila 2021. godine. Drugi dopust je imao 4. novembra 2022. do 4. februara 2023. Sve dopuste je dobio od Kantonalnog suda u Sarajevu.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još