Pričinjena materijalna šteta

Eksplozija u Sarajevu: Bačena bomba na kafić na Čengić Vili

Hronika06.10.23, 10:51h

Eksplozija u Sarajevu: Bačena bomba na kafić na Čengić Vili
Policijskoj upravi Novo Sarajevo eksplozija je prijavljena u 2.40 sati

 

 

Na ugostiteljski objekat u sarajevskom naselju Čengić Vila tokom protekle noći bačena je nepoznata eksplozivna naprava, najvjerovatnije ručna bomba, piše Faktor.
 

Prema riječima glasnogovornice Uprave policije MUP-a Kantona sarajevo Mersihe Novalić, Policijskoj upravi Novo Sarajevo eksplozija je prijavljena u 2.40 sati.


- Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da je ispred ugostiteljskog objekta u ulici Džemala Bijedića aktivirana nepoznata eksplozivna naprava, usljed čega je nastupila materijalna šteta na objektu, kao i na dva vozila koja su bila parkirana u blizini, te su oštećena stakla na poslovnom prostoru koji se nalazi prekoputa objekta. Povrijeđenih nije bilo - kazala je Novalić.
 

Dodala je da je obaviješten dežurni tužilac, koji je naložio da se na mjestu događaja obavi uviđaj, koji je trenutno u toku.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još