Osumnjičen da je pretukao suprugu

Sud u Ljubuškom opet odbio žalbu: Denis Buntić ostaje na slobodi

Hronika05.10.23, 09:35h

Sud u Ljubuškom opet odbio žalbu: Denis Buntić ostaje na slobodi
O tome su se oglasili i iz Županijskog tužiteljstva ŽZH-a iz kojega kažu da su razlozi za određivanje pritvora opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret

 

 

Općinski sud u Ljubuškom ponovno je odbio žalbu Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu da se nekadašnjem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću odredi pritvor zbog premlaćivanja supruge.
 

"Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom dana 3. listopada 2023. godine, donijelo je rješenje kojim se odbija žalba Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu te rješenje suca za prethodni postupak ovog suda broj 63 0 K 047548 23 Kpp 2 od 29.9.2023. godine potvrđuje u potpunosti", potvrđeno je Feni iz tog suda.
 

O tome su se oglasili i iz Županijskog tužiteljstva ŽZH-a iz kojega kažu da su razlozi za određivanje pritvora opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.
 

"Podsjetimo, nakon što je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom uvažilo žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg i ukinulo rješenje Općinskog suda u Ljubuškom, te predmet vratilo sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanja, sudac za prethodni postupak je ponovno dana 29.09.2023. godine donio rješenje kojim je odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B. protiv kojeg se vodi istraga zbog osnova sumnje da bi u stjecaju počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a na koje rješenje je Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg dana 02.10.2023. godine ponovno uložilo žalbu zbog bitnih povreda kaznenog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Zatraženo je da se žalba uvaži, osporeno rješenje ukine i predmet vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor", navode iz Tužiteljstva.
 

Tužiteljstvo će nastaviti sa intenzivnim radom u ovom predmetu, ističu na kraju priopćenja. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!