predmet protiv Milana Radoičića

Da li će se Tužilaštvo BiH uključiti u istragu:Je li oružje iz Tuzle "otišlo" na Kosovo?

Hronika04.10.23, 11:14h

Da li će se Tužilaštvo BiH uključiti u istragu:Je li oružje iz Tuzle
Naime, u toku ročišta o određivanju pritvora pred Višim sudom u Beogradu tužilac je iznio podatak kako je Radoičić navodno kupovao oružje, municiju i eksploziv velike razorne moći u Tuzli

 


Prilično šokantno je zvučala tvrdnja koju je jučer u sudnici u Beogradu iznio postupajući tužilac u predmetu protiv Milana Radoičića. Naime, u toku ročišta o određivanju pritvora pred Višim sudom u Beogradu tužilac je iznio podatak kako je Radoičić navodno kupovao oružje, municiju i eksploziv velike razorne moći u Tuzli, u BiH, prenosi Oslobođenje

 

Ova tvrdnja otvorila je brojna pitanja: Da li je Radoičić zaista kupovao oružje, municiju i eksploziv u Tuzli? Ako jeste kako je to nabavljao, odnosno da li putem legalnih kanala, ili na crnom tržištu? Od koga je kupovao? Kako je kupljeno prebacivao preko granice?

 

 

- U Tužilaštvu BiH nismo zaprimili akt ili informaciju od policijskih agencija o navedenom. Ako dobijemo, provjerit ćemo u okviru svojih ovlasti. Inače, prikupljanje obavještenja i eventualnih informacija o krivičnim djelima je nadležnost policijskih agencija, rečeno je je u Tužilaštvu BiH za Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još