sumnjivi shopping

FUP će provjeriti od koga je Radoičić u Tuzli kupovao oružje!

Hronika03.10.23, 18:50h

FUP će provjeriti od koga je Radoičić u Tuzli kupovao oružje!
- Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti, kazao je Munjić

 

Milan Radoičić je kupovao oružje, municiju i eksplozivni materijal velike razorne moći u Tuzli, u FBiH, koje je potom prebacivano prvo za Beograd, odakle je prosljeđivano na Kosovo gddje je skladišteno. Ova tvrdnja iznesena je danas na Radoičićevom saslušanju, a prezentovalo ju je srbijansko tužilaštvo.

 

Ona je otvorila niz pitanja. Od koga je u Tuzli Radoičić kupovao oružje, municiju i eksploziv? Da li je to radio legalnim kanalima? kako ga je izvozio iz BiH i uvozio u Srbiju?

 

Na ova pitanja odgovore će morati dati nadležne institucije u BiH, a u prvom redu tužilaštva i policijske agencije.

 

Upravo zbog toga  kontaktiran je i Vahidina Munjića, direktora Federalne uprave policije.

 

- Federalna uprava policije poduzeti će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti, kazao je Munjić za Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još