saobraćajna nekultura

Influenserica ljuta: Učitelji djecu tjerali da prelaze ulicu mimo zebre u Sarajevu

Hronika29.09.23, 11:05h

Influenserica ljuta: Učitelji djecu tjerali da prelaze ulicu mimo zebre u Sarajevu
Kako je objavila na svom instagram profilu (Diva is back), nakon što je čula muški glas kako viče na djecu “Hajde, požurite!” izašla je iz svog ateljea

 


Nevjerovatnoj situaciji svjedočila je danas Erna Saljević, influenserka sa adresom u Sarajevu.

 

Kako je objavila na svom instagram profilu (Diva is back), nakon što je čula muški glas kako viče na djecu “Hajde, požurite!” izašla je iz svog ateljea u ulici Branilaca Sarajeva i vidjela kako grupa učitelja prelazi prometnu ulicu u centru Sarajeva i to tokom aktivnog zelenog svjetla za vozače, mimo zebre koja je uredno označena i udaljena samo nekoliko metara.

 

uciteljica-djeca

 

Nakon što je, kako je objavila, reagovala na viđeno, jer je opasno i pogrešno djecu učiti ovakvoj saobraćajnoj nekulturi koja košta života, verbalno ju je napao jedan od učitelja koji su bili sa djecom i vodili ih na neku događaj u gradu, rekavši joj da je bolje da ućuti, manje da priča…

 

- Potpuno neodgovorno. Pritom viču na te jadne klince koji trče da stignu da pređu – jer ne bih vidjela ovo da nisam čula kako neko viče. Znam da mi odrasli odavno u mnogo čemu ne poštujemo pravila, ali ako smo odgovorni za maloljetnike – moramo biti besprijekorni u primjeru kako bi oni mogli da nas slijede i na ispravno se ugledaju – poručila je Erna.
Sram vas bilo, mnogo sam ljuta, doći ću do imena i prezimena ovog “gospodina” – kazala je Saljević uz fotografije djece koja prelaze ulicu na neoznačenom djelu pored automobila u pokretu.

 

(Hayat/DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još