Inicijativa vijećnika Dženana Mulića

Besplatna članarina u sportskim kolektivima za svu djecu u Općini Centar

Hronika28.09.23, 15:04h

Besplatna članarina u sportskim kolektivima za svu djecu u Općini Centar
Navedenu inicijativu je općnisko vijeće jednoglasno podržalo

 

Na sjednici Općinskog vijeća Centar koja se održava danas vijećnik Općinskog vijeća Centar Dženan Mulić uputio je inicijativu ispred kluba Naroda i Pravde da se odobre potrebna sredstva za članarine djeci koja treniraju ili žele trenirati u sportskim kolektivima na području Općine Centar u iznosu do 50 KM po djetetu bez cenzusa, tj. da se ne uzimaju u obzir novčana primanja domaćinstava, već da sva djeca koja su po prebivalištu u Općini Centar ostvare navedeno pravo.
 

Kako navodi Mulić, roditelji bi pravdali uplatnicama novčana sredstva koja su uplatili za trenažni proces u tom mjesecu, a Općina bi refundirala kvartalno roditeljima na njihovim bankovnim računima do 50 KM maksimalno po mjesecu (50x3 mjeseca =150KM). Preko iznosa od 50KM roditelj snosi trošak.
 

Navedenu inicijativu je općnisko vijeće jednoglasno podržalo.
 

- Iskreno se nadam da će izvršna vlast (načelnik i službe) imati sluha i realizovati navedenu inicijativu - zaključio je Mulić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!