KADAR NIP-A

Ko je novi direktor BH Telecoma: Bio ministar, bankar, član Konakovićevog kabineta

Biznis Klub22.09.23, 09:05h

Ko je novi direktor BH Telecoma: Bio ministar, bankar, član Konakovićevog kabineta
Od 2010. do 2013. bio je ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini i Mongoliji

 

Amel Kovačević, kadar Naroda i pravde, od jučer je odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine imenovan za novog generalnog direktora BH Telecoma.

 

Rođen je 1972. godine. Obrazovanje je stekao na Internacionalnom islamskom univerzitetu u Maleziji gdje je 2000. godine stekao zvanje magistra ekonomije. U Sarajevu je 1991. godine završio Drugu gimnaziju, gdje je bio učenik generacije, prenosi Faktor.

 

Radio je u bankarskom sektoru, diplomatiji i akademskoj zajednici. Bio je direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom u Bosna Bank International. U istoj banci je od 2000. do 2003. godine bio vođa tima za BBI finansiranje.

 

Nakon toga, do 2010. godine radio je kao direktor Bamcard DD Sarajevo, centra za procesiranje, clearing i poravnanje te preusmjeravanje transakcija za 10 komercijalnih banaka u BiH.

 

Od 2010. do 2013. bio je ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini i Mongoliji.

 

U jednom od ranijih saziva Vlade Kantona Sarajevo bio je ministar finansija. Posljednji angažman imao je u Kabinetu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još