Reagovao ministar sigurnosti BiH

Nešić zatražio reviziju: Kome su sve izdate službene policijske legitimacije

Front20.09.23, 15:07h

Nešić zatražio reviziju: Kome su sve izdate službene policijske legitimacije
Revizijom bi trebalo utvrditi kome su sve dodijeljene službene legitimacije policijskih agencija i da li je bilo eventualnog izdavanja licima koja na to nemaju pravo, čime se stvaraju mogućnosti za zloupotrebu ovih službenih policijskih dokumenata

 

 

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić zatražio je od policijskih agencija BiH da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.
 

Zahtjev je upućen nakon što su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na graničnom prijelazu, kod poslanika u Parlamentu FBiH Salke Zildžića pronašli i počasnu legitimaciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.


Revizijom bi trebalo utvrditi kome su sve dodijeljene službene legitimacije policijskih agencija i da li je bilo eventualnog izdavanja licima koja na to nemaju pravo, čime se stvaraju mogućnosti za zloupotrebu ovih službenih policijskih dokumenata.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!