VIDEO/ Pogledajte spot

Sunday Stories objavljuju 'Fali snova', šesti single sa novog albuma... Šta se krije iza stihova ove pjesme?

Showbizz19.09.23, 10:35h

Sunday Stories objavljuju 'Fali snova', šesti single sa novog albuma... Šta se krije iza stihova ove pjesme?
"Nije slučajno da ovako težak tekst prati dance ritam jer tugu, ljutnju, stres i bol nerijetko prikrivamo osmijehom, na koji način se štitimo. Bitno je da naši slušatelji to prepoznaju i da “Fali snova” njima pomogne, na koji god način im je to potrebno. To je mnogo bitnije nego da vam ja ili mi sada pričamo o našim privatnim životima"

 

 

Sunday Stories objavljuju “Fali snova”, šesti single sa novog albuma, a sve pjesme su praćene video spotovima.

 
Tekst za pjesmu “Fali snova” pisala je vokalistkinja Sunday Stories Nina Babić, dok su muziku i aranžman kreirali svi članovi zajedno. Sve pjesme sa novog albuma, uključujući i “Fali snova”, snimane su u studiju Đanija Pervana, poznatog bh producenta, koji je između ostalog producirao albume za Letu Štuke, Darka Rundeka, Zoster i mnoge druge domaće i regionalne muzičare. Video spot za pjesmu “Fali snova” je sniman u produkciji Tarika Biče, Jusufa Jahića i Muhameda Pašalića.


Ovom prilikom smo razgovarali sa članovima Sunday Stories. 


“Fali snova” je šesti single sa novog albuma Sunday Stories. Da li postoji neka priča iza stihova ove pjesme?  


Nina Babić: Ne postoji ni jedna pjesma koju smo objavili a da nema pozadinu u mom privatnom životu. Dodatno, momci se također moraju na neki način tekstualno pronaći u pjesmi, kako bi ona iz moje glave prerasla u zajedničku misao. Dalje, priča se ne krije samo u stihovima, nego u kombinaciji muzike i stihova. Nije slučajno da ovako težak tekst prati dance ritam jer tugu, ljutnju, stres i bol nerijetko prikrivamo osmijehom, na koji način se štitimo. Bitno je da naši slušatelji to prepoznaju i da “Fali snova” njima pomogne, na koji god način im je to potrebno. To je mnogo bitnije nego da vam ja ili mi sada pričamo o našim privatnim životima.


Da li je dobro sve raditi sam, prema stihovima? 


Nina Babić: U svakom slučaju je bolje sam nego u nezdravom odnosu, nebitno koje je vrste taj odnos. Granica mora da postoji i neće je niko postaviti za nas. Jako je važno da radimo na sebi konstantno i da se trudimo biti najbolja verzija sebe, ako ne samo radi sebe, onda i radi drugih. Deranje, vrijeđanje, ponižavanje ne pospješuje kvalitet argumenta i to su toksični odnosi koje je potrebno ograničiti ili potpuno napustiti. A ako smo u datom odnosu mi toksični, vjerujte i na tome se može raditi. Čovjek kada ne raste, on umire. Ipak, da bi se gradili kvalitetni odnosi, najprije moramo doći u doticaj sa samima sobom.   


Kako je tekao proces nastanka “Fali snova”?


Saša Ćirić: Kostur pjesme je nastao za nekoliko minuta, kick i rif koji se vrte u krug. Tekst je došao kao priča jedne noćne more upakovne u ovaj motiv. Jedna asocijacija je vukla drugu, a detalje smo dorađivali vremenom.

  
Kako se održavaju odnosi unutar Sunday Stories, da li su to kvalitetni odnosi? 


Mustafa Mute Kurtalić: Vodimo grupnu konverzaciju putem vibera, koja je svakodnevna i nema početak, kao ni kraj. Probe se održavaju nedjeljom i traju satima, nekada čisto da bi podstakli kreativnost, a nekada i da bi pričali o planovima, idejama i operativnim zadacima koje preuzima svako od nas. Sve naše muzičke ideje idu kao kulminacija brainstorminga i onda se sklapaju kao Lego kockice u cjelinu. Zatim Nina dorađuje tekst i onda snimamo demo. Mirza to sve složi u cjelinu, a onda naš Đani Pervan supervizira i dodaje ideje i detalje. Eto tako se nekako sklapaju i pjesme i kvalitetni odnosi.  


Kako ste došli na ideju za spot koji predstavlja noćnu moru? 


Mirza Sijerčić: Jedna od najgorih noćnih mora jeste ona gdje se loša situacija uporno ponavlja, a nema kraja. Tako ovaj spot naglašava to ponavljanje i beskonačnu petlju, beskonačni put.


Kako ste se proveli na Nišville Jazz Festivalu, gdje ste nastupali kao predstavnici Bosne i Hercegovine? 


Zlatan Porobić: Ovo je drugi put da je Sunday Stories nastupao na Nišvilleu, a meni lično prvi. Velika je čast nastupiti na tako prestižnom festivalu i nama puno znači biti dio te priče, a i sam put nam nije mrzak. Ogroman trud i rad ulazi u organizaciju festivala ove veličine i super je vidjeti da sve protekne u najboljem redu. Reakcije publike su bile odlične, a i mi smo zadovoljni nastupom tako da se radujemo idućem Nišville Jazz Festu i nadamo se ponovnoj prilici da tamo zasviramo!


Usudite li se sanjati? 


Narcis Zečić: Sanjanje je kao disanje. Ako se ne usudim disati, umrijeću.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!