Potvrđeno

Emir Države Katar imenovao novog ambasadora u BiH

Front12.09.23, 10:53h

Emir Države Katar imenovao novog ambasadora u BiH
Mishal Ali Mohammed Abdullah Al-Attiyah u BiH dolazi iz Bjelorusije, gdje je bio na dužnosti otpravnika poslova u Ambasadi Države Katar u Minsku, ostavljajući značajne diplomatske rezultate

 

 

Emir Države Katar, šeik Tamim bin Hamad Al-Thani, donio je 10. septembra odluku o imenovanju Mishal Ali Mohammed Abdullah Al-Attiyaha za novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora države Arapskog zaljeva u Bosni i Hercegovini.

 

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a bit će objavljena i u Službenim novinama, prenijela je katarska državna novinska agencija QNA.

 

Emir Katara je, također, donio odluke o imenovanju ambasadora Katara u Švedskoj, Nizozemskoj, Češkoj Republici, Pakistanu, Keniji, Senegalu i Kirgistanu.

 

Mishal Ali Mohammed Abdullah Al-Attiyah u BiH dolazi iz Bjelorusije, gdje je bio na dužnosti otpravnika poslova u Ambasadi Države Katar u Minsku, ostavljajući značajne diplomatske rezultate.

 

Dosadašnji katarski ambasador, Sultan bin Ali Al-Khater, BiH je napustio u julu ove godine poslije uspješne petogodišnje misije, saopćeno je iz Ambasade Katara u BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!