Savjetnik predsjednika RS

Tegeltija: Potvrđivanje optužnice protiv Dodika predstavlja pokušaj uvođenja diktature

Front12.09.23, 07:36h

Tegeltija: Potvrđivanje optužnice protiv Dodika predstavlja pokušaj uvođenja diktature
Dodikov savjetnik Milan Tegeltija naveo je da podizanje i potvrđivanje optužnice protiv Dodika predstavlja pokušaj uvođenja diktature i ugnjetavanja RS i njenog naroda

 

 

Tema emisije "Drugi ugao" na RTRS-u bilo je potvrđivanje optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika i  v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.


Dodikov savjetnik Milan Tegeltija naveo je da podizanje i potvrđivanje optužnice protiv Dodika predstavlja pokušaj uvođenja diktature i ugnjetavanja RS i njenog naroda.

 

- Ovo je diktatura. Ne može jedan čovjek donijeti zakon, taman da je i legitimno izabran i na osnovu tog zakona da se sudi onima koji su izvršavali svoju ustavnu obavezu - kazao je Tegeltija.

 

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić, rekao je da je optužnica namjerno potvrđena dan pred najavljeni dolazak Christiana Schmidta u taj bh. entitet.

 

- Podizanje optužnice poklopilo se sa sutrašnjim (današnjim op. a.) "desantom" nelegitimnog visokog predstavnika u RS, koji ima namjeru da održi sastanke i uđe u neke institucije, a neće ući - kazao je Stevandić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još