RASKOŠAN KOMPLEKS

Obnavlja se poznata banja u BiH: Masaže, saune, slana soba, tepidarium, tursko kupatilo, bazeni, fitness...

Biznis Klub11.09.23, 21:11h

Obnavlja se poznata banja u BiH: Masaže, saune, slana soba, tepidarium, tursko kupatilo, bazeni, fitness...
U sklopu banjskog kompleksa nalaziće se i smještajni kapaciteti, ljekarske ordinacije, sale za provođenje magnetne, elektro i kineziterapije, kao i hiperbarična komora

 

 

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović je objavio tender za građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice/Šeher.

 


Procijenjena vrijednost nabavke radova je 6,7 miliona KM bez PDV-a, a predviđeno je provođenje postupka e-aukcije.


Rok za završetak radova je četiri mjeseca od dana uvođenja izabranog izvođača u posao. Rok za prijem ponuda je 29. septembar, piše Akta.ba.


Ranije su iz Zavoda kazali kako će primarni sadržaji biti orijentisani na kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja kao što su zatvoreni i otvoreni bazen, mali bazen za djecu sa prostorom za sunčanje, wellness (masaže, saune, slana soba, tepidarium, tursko kupatilo, bazeni), fitnes i slično.


U sklopu banjskog kompleksa nalaziće se i smještajni kapaciteti, ljekarske ordinacije, sale za provođenje magnetne, elektro i kineziterapije, kao i hiperbarična komora.


Podsjećamo, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović krenuo je sa realizacijom projekta Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice - Šeher 2019. godine, u namjeri da podigne kvalitet usluga, te da ponovo aktivira jedan od najprepoznatljivijih ambijenata i vrati na upotrebu građanima Banjaluke. 2020. godine je objavljen i tender vrijedan 20, 4 miliona KM također za rekonstrukciju objekta o čemu je Akta.ba pisala.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još